Projecten


AED
AED

AED

Begin 2019 heeft de vereniging een AED (Autonome Externe Defibrilator) aangeschaft. Met een AED kan het hartritme worden hersteld bij een hartstilstand. Dankzij een actie van de Hartstichting en een subsidie van het initiatief "Kern met pit" kon de AED voor minder dan een kwart van de winkelprijs worden aangeschaft. De instructies voor het gebruik van de AED worden aan alle bewoners bekend gemaakt. Ook niet-leden hebben toegang.


Licht armaturen
Licht armaturen

Kerstverlichting

Van begin december tot ca. 6 januari wordt het Stadseiland sfeervol verlicht door onze eigen Kerstverlichting. Bij de ingang staat een lichtboog. Verderop in de straat hangen verlichte Kerststerren in de buitenring en sneeuwvlokken in de binnenring. De verlichting is recentelijk gereviseerd door een vrijwilliger en kan weer jaren mee


WIFI
WIFI

Wifi

Aan het begin van deze eeuw was Stadseiland de tweede wijk in Nederland met een eigen Wifi-netwerk. Dit netwerk werd aangelegd en onderhouden door vrijwilligers. Veel eerder dan de meeste Nederlanders beschikten wij daardoor over snel internet. Maar toen een aantal jaren later de commerciële partijen sneller en goedkoper internet konden aanbieden is het Stadseiland netwerk buiten gebruik gesteld.


WhatsApp buurtpreventie

Na een paar vervelende ervaringen met inbraken heeft de vereniging zich aangesloten bij WhatsApp buurtpreventie. Ca. 2/3 van de bewoners is aangesloten bij onze groeps-app. Ook zijn attenderingsbordjes geplaatst en zijn deelnamestickers verspreid onder de bewoners.Geluidswal
Geluidswal

Geluidswal

De geluidswal op de hoek van de Westerdreef en de Visarenddreef is daar neergezet op initiatief van de vereniging. Met een handtekeningenactie en een flinke dosis vasthoudendheid hebben we de gemeente er van overtuigd dat zo'n geluidswal noodzakelijk was om het verkeerslawaai acceptabel te houden.


Woningonderhoud
Woningonderhoud

Woningonderhoud

Naar aanleiding van een leden-enquête heeft het bestuur in 2018 een aantal nieuwe actiepunten ter hand genomen. Zo is offerte aangevraagd voor het reinigen en coaten van de pannendaken. Ook is bij twee bedrijven offerte aangevraagd voor het (preventief) vervangen van de dakbedekking van de platte daken. De uitkomsten zijn vermeld in het verslag van de ALV van januari 2019 en desgewenst opvraagbaar bij het bestuur.


Verkeerspoppen
Verkeerspoppen

Verkeerspoppen

Om bewoners en bezoekers te manen om zich aan de maximumsnelheid van 30 km/uur te houden, zijn op 2 plekken zogenoemde "slowpoppen" geplaatst. Ze fluoresceren en zijn daardoor bij alle weersomstandigheden zichtbaar.


CV-onderhoud

Meteen bij oprichting van de vereniging in 1998 is een collectief CV-onderhoudsabonnement afgesloten met Feenstra Verwarming. Door verhuizingen en individuele aanschaf van nieuwe ketels is het aantal deelnemers inmiddels sterk gedaald. Er kunnen ook geen nieuwe deelnemers meer worden toegelaten. Desalniettemin is dit een mooi voorbeeld van de activiteiten van onze vereniging.


Stadseiland Lelystad 
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin